Hoppa till sidans innehåll

BD-cup 2019/2020

18 NOV 2019 18:30
Inspirerade av Västerbotten som under många år kört ett liknande koncept inför vi i Norrbotten BD-cupen. BD-cupen är cupen där ungdomar och juniorer i klasserna H/D9-20 i Norrbotten tävlar genom hela säsongen.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2019 18:30

Syftet är att locka fler ungdomar och juniorer till att åka på fler tävlingar runt om i hela länet. 

För klasserna HD 9-12 gäller följande: Alla distriktstävlingar, förutom stafetter, i Norrbotten ligger till grund för deltagarpoäng.  För varje tävling får man en deltagarpoäng och varje poäng ger en lott. I varje klass lottas det ut ett pris och ju fler tävlingar man åkt desto större chans har man att vinna. Dessutom får alla som har deltagit i mer än hälften av de genomförda tävlingarna ett flitpris. Som utlottningspris kommer att delas ut landslagsprodukter, mössor eller liknande, med några landslagsåkares autografer på. 

För klasserna HD 13-20 gäller följande: Alla disktriktstävlingar, förutom stafetter, i Norrbotten ligger till grund för poängsammanräkningen och de fyra tävlingar som gett den enskilda deltagaren lägst antal poäng räknas bort. 

Poängen räknas ihop efter en fallande skala där 1:a plats ger 15 placeringspoäng, 2:a plats ger 14 placeringspoäng o s v. Deltagarna får även 2 deltagarpoäng per tävling. Vid poängberäkningen räknas endast åkare som åker för en Norrbottensklubb. 

De fyra tävlingar som gett den enskilda deltagaren lägst antal poäng kommer att räknas bort. Åkare som inte åker i sin "egen" klass på en tävling räknas inte in då poäng beroende på placering beräknas och åkaren får endast deltagarpoäng för tävlingen. Om den "egna" klassen inte finns i tävlingen får åkaren inte heller deltagarpoäng. 

Medaljer utdelas till de tre första i samtliga klasser. Dessutom får alla som har deltagit i mer än hälften av de genomförda tävlingarna ett flitpris. Vi kommer att skilja på åkarna så att det inte blir några delade platser i BD-cupen. Vid lika poäng gäller flest antal 1:a platser, 2:a platser o s v som grund för att skilja åkarnas placering. 

För samtliga klasser kommer poängsammanställningen att finnas tillgänglig på NSFs hemsida när 4 tävlingar genomförts och kommer att uppdateras kontinuerligt efter det. Ansvarig för poängsammanställningen är Hans Hedlund 070-375 01 45. 

Finaltävlingar är Kirunaspels-helgen och där sker även prisutdelningen för BD-cupen. 

Vid frågor om BD-cup kontakta Leena Jansson 070-345 10 07 

BD cup 20192020.pdf

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Leena Jansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Norrbottens Skidförbund
Bevista Sunderby AB - Resurscentrum, Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Besöksadress:
Bevista Sunderby AB - Resurscentrum, Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0920266620
E-post: This is a mailto link

Se all info