Hoppa till sidans innehåll

Anders Strid är ny längdkonsulent

19 APR 2020 19:47
Han har ägnat hela livet åt längdskidåkning och nu fortsätter arbetskarriären på samma bana – men i annat spår. Den första april förstärker vi vårat konsulentteam och välkomnar Anders Strid, 34, som ny längdkonsulent för norra Norrland.
  • Skapad: 19 APR 2020 19:47

Anders växte upp i Matfors utanför Sundsvall och har åkt skidor i stort sett hela livet. Som junior gick han på skidgymnasiet i Sollefteå och tävlade på elitnivå. Idag har han åkt Vasaloppet åtta gånger och sedan han avslutade sin karriär har han hunnit utbilda sig till lärare i ämnena idrott & hälsa och specialidrott och jobbat med längdskidor i över tio år.

– 2009 började jag jobba på skidgymnasiet i Gällivare. Där jobbade jag i tre år innan det blev tre år på skiduniversitetet i Östersund. Sedan flyttade jag tillbaka till Gällivare och skidgymnasiet där jag fortfarande är kvar, berättar Anders. 

I Gällivare fick han också äran att vara tekniktränare åt Marcus Hellner under hans två sista tävlingsår.

Men nu tar Anders tjänstledigt från tränarjobbet för att ägna all tid till utbildning i förbundets regi. Som en av SSF:s fyra längdkonsulenter blir Anders förbundets ansikte utåt. Han kommer erbjuda utbildningar och inspirationsträffar som en del av förbundets stöd till föreningarna. Träffarna har olika teman, som bestäms och planeras av SSF:s nationella verksamhet. Anders kommer i första hand ansvara för kontakten med distrikten Västerbotten och Norrbotten.

– Jag kommer sakna tränarjobbet men jag tycker samtidigt att det är väldigt roligt att jobba med utbildning och vara ute i föreningar och inspirera. Det känns verkligen spännande och utvecklande att börja med det här, säger Anders.

Skribent: Leena Jansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Norrbottens Skidförbund
Bevista Sunderby AB - Resurscentrum, Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info