Hoppa till sidans innehåll

Vissa lättnader för tävlingar från smittskydd Norrbotten

25 JAN 2021 20:06
  • Skapad: 25 JAN 2021 20:06

Smittspridningen av Corona är besvärlig i Sverige och skärpta nationella råd gäller fortsatt. Tendens till minskning i Norrbotten men vi har ännu ogynnsamt höga smittotal i delar av länet och hög belastningen på slutenvården.  Inom Norrbottens skidförbund tar vi vårt ansvar för att minska smittspridningen.

 

  • Ordf. Anders Furbeck har varit i kontakt med smittskyddsläkare Anders Nystedt och Jonas Hansson som öppnar upp för att NSF kan genomföra ”enstaka barn/ungdomstävlingar” för födda 2005-2010 lokalt och inom distriktet.
  • Genomförande av dessa tävlingar ställer krav på att våra föreningar gör riskbedömningsanalys enl. riktlinjer från FHM och att övriga riktlinjer från FHM och Svenska skidförbundet följs. Se även de grenspecifika riktlinjerna för tävlingsarrangemang som finns publicerade på skidor.com.
  • Tidigare beslut av SSF och NSF att vi pausar vår tävlingsverksamhet för övriga kategorier (förutom ”yrkesmässig idrott”) ligger kvar.
  • Tidigare nationella förbudet mot fler än åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är kvar.  
  • Detta beslut gäller from 26 januari och tills vidare. Vi följer utvecklingen av smittspridningen och återkommer med information vid eventuella förändringar. 

 

NSF styrelse 2101025

Skribent: Leena Jansson
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS
 

Postadress:
Norrbottens Skidförbund
Bevista Sunderby AB - Resurscentrum, Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info