Gå till innehåll

Skånes Skidförbund

Snö och sol

DM genomfört den 11/3!

Vädrets makter serverade frisk vind, solsken och ganska låg luftfuktighet i den finkorniga snön i Hulebäckseröd på Hallandsåsen. Temperaturen låg kring nollan, när en DM-tävling i längdskidor sent om sider kunde avgöras på "skånsk" mark. Snödjup 1 dm.

För 11-12 års klasserna gällde 1 varv, 13-16 årsklasserna 2 varv och för övriga klasser gällde 5 varv. Varje varv innebar drygt 2 km åkning och innehöll 3 uppförsbackar. DM-tävlingen genomfördes i den klassiska stilen med intervall start. Totalt kom 74 deltagare till start i den öppna DM-tävlingen och av dem deltog 71 deltagare i mästerskapskampen från 16 av distriktets anslutna föreningar.

Snabbast av herrarna på milen blev Simon Bengtsson, som 6 dagar tidigare blivit snabbaste skåning från 36 av SDFs anslutna föreningar i Vasaloppet. Snabbast av damerna blev Matilda Stark, som tog hem DM-titeln i D35. Bengt Olsson segrare i äldsta herrklassen, vann sitt 50:e DM-guld i längd/rullskidor! DM-mästerskapsplaketterna kommer att fördelas till representanter från 10 föreningar. Resultatlista bifogas. Pdf, 89.9 kB. Officiell DM-resultatlista kommer att förändras något p.g.a. klassammanslagningar och externa deltagare.

Jag framför från SDF ett tack till arrangörerna, Hjärnarps OL och IF Ski Team Skåne för genomförd DM-tävling! Dessutom ett tack till alla deltagare från 16 av distriktets anslutna föreningar, för ert deltagande vid DM, vilket glädjer SDF!